MOTORENTABEL NRMM/CCR

Door:

,

Home > Nieuws > MOTORENTABEL NRMM/CCR

Motorentabel

ILT heeft een document gemaakt om de complexe wetgeving van de verordening 2016/1628 voor de binnenvaart te verduidelijken. Verordening 2016/1628 gaat over de emissiegrenswaarden van verbrandingsmotoren.

Het doel is om op een eenvoudige manier vast te leggen welke motoren ingebouwd mogen worden. Daarvoor zijn er naast deze inleiding twee tabbladen beschikbaar in Excel. Het eerste tabblad is een invulblad waarmee kan worden gekozen welk type motor geplaatst moet worden alsmede het tijdstip van inbouwen. Het tweede tabblad geeft een totaaloverzicht weer dat (met kennis van de materie) ook gebruikt kan worden om te beoordelen welke motoren ingebouwd mogen worden.

Voor de motorentabel met invulblad KLIK HIER.

Deze motorentabel wordt niet door ILT op hun website geplaatst. KLIK HIER voor de informatie van ILT hierover.

Een lijst van door de CESNI / CCR goedgekeurde motoren en hun teststandaard kunt u vinden op https://listes.cesni.eu/2060-nl.html

Voorts wijzen wij u erop dat bij inbouw van een nieuwe motor, een inbouwverklaring vereist is en de motor(en) moet(en) worden vermeldt in uw certificaat.

Voor het verkrijgen van een inbouwverklaring en inschrijving van de motor(en) in uw certificaat, kunt u contact opnemen een van onze inspecteurs. De lijst van inspecteurs is beschikbaar op onze site onder “Inspecteur in de buurt”.

Voor eventuele nadere informatie kunt u uiteraard ook telefonisch contact opnemen met ons.

Scroll to Top