Geldigheidsduur van certificaten

Door:

,

Home > Nieuws > Geldigheidsduur van certificaten

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft met diverse belangenorganisaties afspraken gemaakt over de geldigheidsduur van certificaten in verband met Covid-19. Het gaat om zowel het Certificaat van Onderzoek als het Uniecertificaat.
Via onderstaande link kunt u lezen wat de afspraken zijn.

https://www.binnenvaart.nl/nieuws/288-let-op-de-geldigheid-van-het-certificaat-van-onderzoek-of-uniecertificaat

Deze afspraken gelden alleen voor schepen die binnen Nederland varen. Want internationaal gelden andere regels. Internationaal is vastgesteld dat het schip niet meer mag varen met ongeldige certificaten.

Om hiervoor in aanmerking te komen dient de scheepseigenaar voor 1 februari 2021 een onderbouwd plan bij de keuringsinstantie in te dienen waarbij wordt aangetoond dat het in verband met Covid-19 niet mogelijk is om tijdig te her-certificeren. Daarnaast moet er door de scheepseigenaar een stappenplan worden gemaakt waarin wordt aangegeven hoe binnen 6 maanden na aflopen van het document de her-certificering plaats gaat vinden. Dit stappenplan moet worden beoordeeld op haalbaarheid, waarna een ontvangstbevestiging naar de scheepseigenaar wordt gezonden.
In de publicatie staat “Uniecertificaat”. Dit betreft het Communautair Binnenvaartcertificaat voor Binnenschepen, omdat het “Uniecertificaat” nog niet, door de keuringsinstanties en de klassenbureaus kan worden afgegeven.

Indien u hierover vragen heeft, kunt u een inspecteur benaderen. Zij zijn volledig op de hoogte.

Via onderstaande link vindt u alle telefoonnummers van de inspecteurs:

Inspecteur in de buurt – NBKB

Scroll to Top