Stichting NBKB tekent overeenkomst met Luxemburg

Door:

,

Home > Nieuws > Stichting NBKB tekent overeenkomst met Luxemburg

Heden 10 maart 2014 is door het Nederlands Bureau Keuringen Binnenvaart (NBKB) de overeenkomst getekend met het Gouvernement van het Groothertogdom Luxemburg voor uitvoer van certificerende inspecties.

van in Luxemburg geregistreerde binnenvaartschepen, met uitzondering van de aan Klasse toegewezen tankschepen, door het NBKB.

De Luxemburgse autoriteiten zullen, in tegenstelling tot de Nederlandse autoriteiten, nog wel zelf het certificaat verstrekken, maar alle inspectie activiteiten en opgaaf van wijzigingen van certificaatgegevens zullen door het NBKB plaatsvinden.

Hiermee heeft NBKB, namandatering door de Nederlandse overheid voor uitvoer van certificerende inspecties en afgifte van certificaten namens de Nederlandse overheid in November 2013, de eerste stap gezet in verdere uitbouw binnen Europa van haar inspectieactiviteiten.

Over NBKB
De Stichting NBKB werd in 2004 opgericht nadat de overheid had aangekondigd
om voortaan alle inspectie taken naar de markt af te stoten. In de Stichting zijn naast de inspecteurs ook de binnenvaartsector en de transportverzekeraars vertegenwoordigd om erop toe te zien dat de inspecties onafhankelijk en op een hoog kwalitatief niveau worden uitgevoerd.

Scroll naar boven