Stichting NBKB gemandateerd door inspectie leefomgeving en transport (ILT)

Door:

,

Home > Nieuws > Stichting NBKB gemandateerd door inspectie leefomgeving en transport (ILT)

De Stichting NBKB is op 29 november 2013 door ILT gemandateerd om in opdracht van de overheid de inspecties van binnenschepen uit te voeren en daarvoor de officiële certificaten af te geven.

De Stichting NBKB voert met een groot aantal deskundige inspecteurs jaarlijks meer dan 1500 inspecties uit en is daarmee de grootste partij die in opdracht van de overheid voortaan zal certificeren.

De Stichting Nederlands Bureau Keuringen Binnenvaart (NBKB) was reeds sinds enkele jaren door de ILT aangewezen om de casco- en veiligheidskeuringen uit te voeren. Het betreft daarbij het gehele traject om tot certificatie te komen van schepen in pakket 1b (tankschepen, vervoer van gevaarlijke stoffen zonder klasse), pakket 2 (schepen voor droge lading) en pakket 3 en 4 (passagiersschepen, sleep- en duwboten en patrouillevaartuigen).

Bij de Stichting NBKB is een groot aantal van de gerenommeerde Nederlandse inspecteurs op het gebied van de binnenvaart aangesloten (zie hier een lijst van alle NBKB inspecteurs). De inspecteurs beschikken over jarenlange expertise op het gebied van de keuringen in de binnenvaart en hebben in de afgelopen jaren alle benodigde aanvullende kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van het gehele inspectietraject opgedaan.

De Stichting NBKB werd in 2004 opgericht nadat de overheid had aangekondigd om voortaan alle inspectie taken naar de markt af te stoten. In de stichting zijn naast de inspecteurs ook de binnenvaartsector en de transportverzekeraars vertegenwoordigd om erop toe te zien dat de inspecties na de taakoverdracht onafhankelijk en op een hoog kwalitatief niveau worden uitgevoerd.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door mevr. Mr. Theresia Hacksteiner, Algemeen Directeur, of Ing. Henk Arntz, Hoofd Afdeling Inspecties.

Scroll naar boven