Ing. Henk Arntz benoemd tot nieuwe directeur Stichting NBKB

Door:

,

Home > Nieuws > Ing. Henk Arntz benoemd tot nieuwe directeur Stichting NBKB

De Stichting Nederlands Bureau Keuringen Binnenvaart (NBKB) heeft Ing. Henk Arntz tot nieuwe directeur benoemd.

De Stichting Nederlands Bureau Keuringen Binnenvaart(NBKB)heeft Ing. Henk Arntz tot nieuwe directeur benoemd. Hij neemt deze functie met ingang van 1 januari 2014 over van mr. Theresia Hacksteiner, nadat hij gedurende de afgelopen jaren als Hoofd Afdeling Inspecties heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de stichting.

Dit besluit volgt op de recente mandatering van de Stichting NBKB door ILT, waardoor de stichting sinds begin december door de Nederlandse overheid gemachtigd is, naast de inspecties van binnenschepen ook de officiële certificaten af te geven kunnen worden. De Stichting NBKB voert met een groot aantal deskundige inspecteurs jaarlijks meer dan 1500 inspecties uit en is daarmee de grootste partij die in opdracht van de overheid certificeert.

Henk Arntz is sinds 2009 als Hoofd Afdeling Inspecties in dienst van de Stichting NBKB . Hij heeft in die functie in belangrijke mate bijgedragen tot de ontwikkeling van de stichting, alsmede de accreditatie en de uiteindelijke mandatering. Henk Arntz was daarvoor eigenaar van een expertisebureau in de binnenvaart en beschikt vanuit die achtergrond over ruimschootse ervaring en deskundigheid om de stichting met ingang van 2014 als directeur te leiden.

Bij de Stichting NBKB is een groot aantal van de gerenommeerde Nederlandse inspecteurs op het gebied van de binnenvaart aangesloten (zie www.nbkb.nl). De inspecteurs beschikken over jarenlange expertise op het gebied van de keuringen in de binnenvaart en hebben in de afgelopen jaren alle benodigde aanvullende kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van het gehele inspectietraject opgedaan.

De Stichting NBKB werd in 2004 opgericht nadat de overheid had aangekondigd om voortaan alle inspectie taken naar de markt af te stoten. In de stichting zijn naast de inspecteurs ook de binnenvaartsector en de transportverzekeraars vertegenwoordigd om erop toe te zien dat de inspecties na de taakoverdracht onafhankelijk en op een hoog kwalitatief niveau worden uitgevoerd.

Scroll to Top