INFORMATIE CCR EN ILT M.B.T. GELDIGHEID SCHEEPSDOCUMENTEN

Door:

,

Home > Nieuws > INFORMATIE CCR EN ILT M.B.T. GELDIGHEID SCHEEPSDOCUMENTEN

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft besloten dat alle documenten, die op basis van het ROSR, RSP en RPR zijn verstrekt en op 15 maart 2020 nog geldig waren, tot een nader genoemd tijdstip geldig zullen blijven. Deze maatregel is ingegaan op 23 maart en blijft voorlopig van toepassing tot 23 september 2020. De volledige informatie kunt u lezen op de website van de CCR, https://www.ccr-zkr.org/13070000-nl.html, onder het kopje “Besluit – Uitzonderlijke maatregelen van de Centrale Commissie in het kader van de COVID-19-pandemie”.

Op de website kunt u lezen welke maatregelen door andere landen worden genomen met betrekking tot COVID-19.

In afwachting van de communicatie vanuit de EU over de Uniecertificaten volgt de ILT voor wat betreft de door Nederland afgegeven communautaire en nationale certificaten, meetbrieven, verklaringen en andere documenten, de lijn van de CCR. Zie bijgevoegde informatie van ILT.

Middels een multilaterale overeenkomst ADN/M026 (te vinden onder, CEE-ONU Resolution M026, op de eerder genoemde website van de CCR) is besloten dat, onder de genoemde voorwaarden het Certificaat van Goedkeuring, waarvan de geldigheid verloopt tussen 1 maart en 1 september 2020, geldig blijven tot 30 september 2020. Voorwaarden is dat de benodigde inspecties zijn uitgevoerd.

Het NBKB zal, binnen de richtlijnen van het RIVM, voor zover mogelijk haar certificerende activiteiten voortzetten, mede gezien de te verwachten beperkte beschikbaarheid en capaciteit van werven en inspecteurs en te verwachten wachttijden met nog onvoorzienbare consequenties van dien, tijdens en na deze voor eenieder zeer vervelende periode.

Indien u, uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen, toch uw (her)-certificering wilt aanvangen, kunt u met één van de NBKB-inspecteurs zoals vermeldt op onze website onder “Inspecteur in de buurt” contact opnemen en samen met hem of haar te bezien op welke wijze inspecties uitgevoerd kunnen worden. Voorwaarde is wel dat u of uw vertegenwoordiger, die bij de inspectie aanwezig is vrij, van klachten moet zijn die kunnen duiden op besmetting met het COVID-19.

Voor meer informatie, zie het bericht “MAATREGELEN NBKB TIJDENS KEURINGEN M.B.T. COVID-19”

Zodra er bij het NBKB nieuwe belangrijke informatie bekend is, zullen wij dit op de NBKB website publiceren.

Scroll to Top