Nieuwe website NBKB

Welkom op de nieuwe website van het NBKB. De laatste maanden is er door het NBKB hard gewerkt om de online bereikbaarheid te verbeteren met als resultaat een nieuwe website.

Er is voor een nieuwe website gekozen omdat het NBKB de wensen van bezoekers niet kon vervullen op de oude website. De website is op een geheel nieuwe basis ontwikkeld en biedt de NBKB administratie de mogelijkheid alles naar wens aan te passen. Zo kan het NBKB de website in de toekomst makkelijk verder verbeteren en ontwikkelen om tot een goede informatie voorziening te komen.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe website heeft het NBKB onderzoek gedaan naar de wensen van de bezoekers. Waarom komen bezoekers op onze website en wat willen ze vinden. Het resultaat is een doelgerichte website waarin de verschillende wensen worden opgesplitst. Op de homepage kan er eenvoudig een keuze gemaakt worden voor het doel van het bezoek.

De meeste informatie is door de huidige ruime opzet eenvoudiger te vinden. Het invullen en opsturen van aanvragen is vereenvoudigd en de website heeft een aantal interactieve elementen gekregen. Waaronder een Google Maps overzicht van alle NBKB inspecteurs.

Op de nieuwe website is ook meer informatie te vinden omtrent wet- en regelgeving en het certificeringstraject. Het NBKB vervult daarmee de behoefte meer informatie te geven hoe een schip gecertificeerd dient te worden. Voor veel scheepseigenaren kwamen er vragen hoe het certificeringstraject wordt uitgevoerd. Dagelijks krijgt het NBKB vragen binnen over certificeren en wet- en regelgeving. Door middel van een veelgestelde vragen pagina hopen we de meeste vragen in de toekomst van te voren te beantwoorden.

De nieuwe website biedt voldoende ruimte voor verdere ontwikkeling en het verbeteren van de online dienstverlening van het NBKB.