ADN 2019 belangrijk onderwerp tijdens de expertmeetings van het NBKB

Door:

,

Home > Nieuws > ADN 2019 belangrijk onderwerp tijdens de expertmeetings van het NBKB

Op 20 en 23 mei heeft het NBKB voor alle inspecteurs weer expertmeetings georganiseerd. Tijdens deze meetings worden de inspecteurs bijgepraat over de wijzigingen in de wet- en regelgeving. Daarnaast wordt er belangrijke informatie gedeeld door de NBKB inspecteurs en de administratie.

Door Michael Zevenbergen, secretaris gevaarlijke stoffen en veiligheid bij het CBRB (Centraal Bureau voor de Rijn- & Binnenvaart), en deelnemer aan het ADN overleg in Geneve, is deze keer een presentatie gegeven over het ADN-2019.

De inspecteurs zijn geïnformeerd over de hoofdlijnen van de wijzigingen rondom de explosieveiligheidseisen in het ADN-2019. Met name voor de droge ladingschepen, waarvan het NBKB veel schepen onder certificatie heeft, zijn grote wijzigingen doorgevoerd, zoals overdruksystemen, rode elektrische groepen en het werken met zonering. Ook moet rekening worden gehouden met de plaats waar het schip zich bevindt of aanmeert. De laad- of losplaats kan zijn aangemerkt als een gezoneerde omgeving. Voor bestaande schepen zijn voor de meeste wijzigingen overgangsbepalingen van toepassing. Onze inspecteurs zijn allemaal op de hoogte van de wijzigingen en overgangsbepalingen. Tijdens inspecties voor (her)certificering kan de inspecteur van het NBKB u hierover informeren.

Scroll to Top